Groei e-commerce door grotere uitgaven en frequentere aankopen

Uit een onderzoek van RetailMeNot en het Centre for Retail Research blijkt dat e-commerce de komende jaren zal groeien door grotere uitgaven per aankoop en door meer frequente aankopen en niet meer door de groei van het aantal online kopers zoals de vorige jaren. Algemeen wordt beschouwd dat de groei 18 procent zal bedragen. Het is wel zo dat 81 procent daarvan in Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk zal gebeuren.

Per Land
In Europa koopt ongeveer 46 procent online, maar er zijn grote verschillen qua landen. Zo is dat in Zweden maar liefst 71 procent en in Groot-Brittannië 67 procent. In het zuiden van Europa lopen flink achter met 32 procent in Spanje en maar 20 procent in Italië. In veel Europese landen wordt online shoppen door ongeveer de helft van de bevolking gedaan met in Frankrijk (52 procent), Polen (51 procent), Nederland (49 procent) en Duitsland (45 procent).
Ter vergelijking, in de Verenigde Staten is dit 55 procent.

Slot
De groei van e-commerce is er zeker maar er zijn nog heel wat landen met ruime marge in Europa. Shoppen met korting kan daarbij misschien een extra motivator zijn om de stap te zetten, daar helpen we bij KortingKnaller.be graag aan mee!

Bron: Express.be


April 7, 2014

reacties

Comments are closed.

[link_popup id='2018' link_text='Click to open popup' name='Nieuwsbrief']